HOE JE TATTOO TE ONDERHOUDEN

De meeste tatoeages genezen binnen de eerste paar weken aan de oppervlaktelaag, maar het kan maanden duren voordat deze volledig is genezen. Bezuinigen op zorg kan het genezingsproces vertragen en ook van invloed zijn op hoe uw tatoeage er op de lange termijn uitziet.

Het beoefenen van goede hygiëne is de enige manier om het risico op infectie te verkleinen. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u last krijgt van:

• huid die warm of zacht aanvoelt

• een branderig gevoel

• zwelling nadat de eerste dagen zijn verstreken

• groene of gele etter

• vieze geur

Naast het schoonhouden van de tatoeage, wil je hem ook fris en gehydrateerd houden. Door de tatoeage bloot te stellen aan direct zonlicht kunnen de kleuren vervagen, dus investeer in zonnebrandcrème van goede kwaliteit of SPF-kleding. Een droge huid kan er ook voor zorgen dat een tatoeage of de inkt er dof uitziet.

Tatoeages zijn misschien niet voor altijd, maar ze zijn redelijk dichtbij. Hoewel veel mensen tatoeages met succes kunnen laten verwijderen, is er geen echte garantie dat deze methoden altijd zullen werken. Het hangt allemaal af van de grootte van de tatoeage, het type en de kleur van de inkt die werd gebruikt en hoe diep de kunstenaar ging met zijn gereedschap.

https://theartoftattoo.nl/