• Hotel Pauwenhof, Maastricht
  • Hotel Pauwenhof, Maastricht

Hotel Pauwenhof, Maastricht

Voor wie Maastricht al een tijdje niet meer bezocht heeft: de Markt en directe omgeving heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Vrijwel alle grote kleding-ketens, van Zara tot H&M en van Sissy Boy tot New Yorker hebben een vestiging gekregen in en rond de Markt in hetzij winkelcentrum Mosae Forum, hetzij winkelcentrum Entre-Deux. Er is een vrijwel autovrije situatie gecreeerd met sfeervolle bestrating waardoor het lekker zitten is op de terrassen op Markt en de daarop uitkomende Boschstraat, en waardoor de prachtige gevels in dit gebied ontzettend goed tot hun recht komen.

Op de Boschstraat, op een steenworp van de Markt, ligt hotel de Pauwenhof in een monumentaal herenhuis uit de 17e eeuw. Een echt boutique-hotel, kleinschalig met 15 kamers, met een voor sommigen wellicht belangrijk detail: de bedden zijn er extra lang (>2m). Wifi uiteraard aanwezig, en ook Nespresso-koffie/thee-service maakt deel uit van het pakket van diensten. Hotel de Pauwenhof werkt innig samen met restaurant "'t Plenkske" en restaurant "le Courage" waarmee een aantal culinaire midweek- en weekendarrangementen worden aangeboden. De details hiervan vindt u op deze link.

O ja, in 2011 en 2012 is Pauwenhof uitgeroepen tot beste hotel door Zoover...043-3503333

naar website Hotel de Pauwenhof...

En voor wie met zijn tweetjes echt een paar dagen of een weekendje wil onderduiken in Maastricht: kijk eens bij het 'Romantisch arrangement'; daar zit onder meer een lunch in van het hierboven genoemde 'Coffee lovers' en een entreekaartje voor een film bij 'Lumiere', een cinema op loopafstand van de markt met een groot Arthouse-film-aanbod (zie www.lumiere.nl). Mmmmm....