VOORDELEN VAN ALUMINIUM RAMEN

Aluminium staat vooral bekend om zijn duurzaamheidseigenschappen, zeker wanneer het wordt blootgesteld aan schadelijke of agressieve elementen.

Aluminium is vooral geschikt voor het Zuid-Afrikaanse klimaat omdat het zeer goed bestand is tegen vocht, regen en felle zon. Het wordt niet aangetast door UV-straling en zal niet kromtrekken, barsten, verkleuren, rotten of roesten. Het metaal is ook brandveilig voor extra veiligheid.

Aluminiummetaal is een lichtgewicht maar zeer duurzaam metaal met een lage dichtheid. In wezen kan het worden gebruikt voor grote ramen en deurontwerpen zonder dat er omvangrijke kozijnondersteuning nodig is.

Aluminium is volledig recyclebaar en herbruikbaar, en het recyclingproces neemt slechts 5% van de aanvankelijke energie in beslag om het te delven en te vervaardigen, dus het heeft een lage ecologische voetafdruk. Het is een slimme en milieuvriendelijkere keuze, vooral in vergelijking met hout, dat ongeveer twintig jaar nodig heeft om via bomen terug te groeien.

In combinatie met het juiste prestatieglas is aluminium energiezuinig.

Low-E-glas heeft bijvoorbeeld een microscopisch dunne laag metaaloxide op een van de interne glasoppervlakken om warmte te reflecteren, zodat het de warmte binnen houdt in de winter en warmte buiten in de zomer.

direct kozijnen